Copyright © 2018 Tenancy.hu

Kapcsolat | Visszajelzés küldése | Adatvédelmi Szabályzat |ÁSZF

MEGBÍZHATÓ BÉRLŐ - BÉRLŐ AUDIT

BÉRBEADÓKNAK INGYENES

„Bizonytalan voltam, hogy a jelentkezők közül mi alapján válasszam ki azt a bérlőt, akiben bízhatok és hosszútávon fizetőképes, korrekt lesz. Ehhez adott támpontot és konkrét segítséget a Tenancy. Az audittal kaptam egy rangsort a jelentkezőkről, ami megkönnyítette a döntést.” 

(János, 52 éves budapesti ingatlantulajdonos)

MIÉRT?​

Tudjuk, hogy nem könnyű megbízható bérlőt találni és nehéz megítélni, hogy a jelentkezők közül ki az, aki együttműködő, korrekt partner lesz hosszútávon. A bérlő audit szolgáltatásunk pontosan ebben segít, megkönnyítjük a megfelelő bérlő kiválasztását. Ez egy független és objektív segítség a jelentkezők szűréséhez, hogy megkönnyítsük a megfelelő bérlő kiválasztását.

MI EZ?

 

A bérlő audit egy Független Bérlés Támogató Rendszer, melyet kimondottan a magyarországi ingatlan-bérbeadási piacra fejlesztettük ki. Az automatizált rendszer segítségével értékeljük a potenciális bérlőket, de a tőlük kapott adatokat bizalmasan kezeljük.

MI ALAPJÁN?​

A jelentkezőket és adataikat mindig egyedileg vizsgáljuk. Ez a következőkből áll:

  • Bűnügyi nyilvántartó rendszerek adatainak szűrése, ez tartalmazza a magyarországi és európai rendőrségi körözési listák vizsgálatát, valamint a hatósági erkölcsi bizonyítvány ellenőrzését.

  • Eladósodottsági vizsgálat a Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvántartott adatok alapján.

  • Munkaviszony és jövedelem vizsgálata a bérlőtől kapott információk felülvizsgálatával.

  • Személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok ellenőrzése a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala segítségével.

Ezek alapján auditálunk és ennek eredményeként minden bérlő független megfelelőségi besorolást kap az adott ingatlanhoz.

HOGY NÉZ KI A FOLYAMAT?

Regisztráció

A regisztrációt követően Ön egy egyedi 
ingatlan azonosító számot tud igényelni weboldalunkon keresztül.

Bérlői kód

Juttassa el az azonosító számot az érdeklődő bérlőknek.

Audit

Az Ön ingatlan azonosítójára érkező jelentkezőket a megadott szempontok alapján auditáljuk.

Értékelés

Független megfelelőségi besorolás szerint értékeljük a potenciális bérlőket és elküldjük Önnek az eredményeket.

 

MIT TARTALMAZ AZ EREDMÉNY? 

Az audit eredmény egy öt osztályos besorolás, az elért pontszámok szerint ez a következőképpen alakulhat:

Kategória

Bérlő minősítése

Elértpontszám

A+

Kifejezetten ajánlott

800-1000

A

Ajánlott

600-799

B

Közepesen ajánlott

400-599

C

Nem ajánlott

200-399

D

Kifejezetten nem ajánlott

0-199

Az eredményt feltöltjük a bérbeadó és a bérlő felületére is, erről e-mailben mindkét felet értesítjük.

Ha nem Ön, hanem ingatlanközvetítője regisztrált, a besorolás eredményéről csak ő kap értesítést, de az ingatlan azonosító számának és a megfelelőségi vizsgálat számának megadásával ellenőrizheti a bérlőre vonatkozó besorolást. Ezzel kivédjük a visszaéléseket és akkor is bármikor ellenőrizheti az eredményt, ha nem Ön kezeli ingatlanjának fiókját. A bérlő személyes adatait nem adjuk ki, csak a független kiértékelés eredményét lehet összevetni a bérlőjelölt, vagy ingatlanközvetítő által átadott vizsgálat eredményével.

MEDDIG TART AZ AUDIT? 

Ha már van egyedi ingatlan azonosítója és jelentkezett bérlő az Ön ingatlanjára, akár azonnal elkezdődhet az audit. Amint beérkeznek a bérlőtől az adatok, 1-3 munkanap alatt kész az audit.

MENNYIBE KERÜL AZ AUDIT?

Önnek semmibe, mert ez a költség a bérlőt terheli. 

MITŐL BIZTONSÁGOS?

Egyik legfontosabb célunk, hogy minden felhasználó biztonságosan tudja használni rendszerünket, és bizalmas adatai megadásából semmilyen kára ne származzon. Ezen irányelvünknek megfelelően a következő biztonsági lépéseket tettük:

Secure Socket Layer („SSL”) tanúsítvány használata

A felhasználók és a tenancy.hu által használt webszerver közötti kommunikációt SSL protokoll segítségével tesszük még biztonságosabbá. Az SSL protokoll segítségével megakadályozható a bizalmas információk (pl. jelszavak, bankkártya adatok) ellopása.

Cloud and Network Free Operation

A felhasználók által feltöltött dokumentumokat nem tároljuk cloud (felhő) rendszerekben. Ezen információk a feltöltést követően rövid időn belül internet hozzáférés nélküli számítógépekre kerülnek. A bérlő audit kiértékelése is ilyen internet hozzáférés nélküli számítógépeken történnek.

Adatok visszatöltésének megakadályozása

A felhasználók az adatfeltöltést követően nem tudják visszatölteni adataikat, ezért jelszóvesztés esetén sem kerülnek illetéktelen kezekbe olyan bizalmas információk, melyet eredeti felhasználó töltött fel korábban oldalunkra.

A további kérdésekre válaszokat itt talál.

REGISZTRÁLJON BIZTONSÁGOS RENDSZERÜNKBEN

VAN MÁR FIÓKJA? LÉPJEN BE!